Het leven schudde haar flink door elkaar
- gelukkig maar!

Wie is Roos?

Soms wordt je leven zo op zijn kop gezet, dat het uiteindelijk op zijn pootjes terechtkomt. Dat overkwam Roos. Nu kan ze met een glimlach terugkijken en haar verhaal op papier zetten, wat ze graag doet. Want ze houdt bijna net zoveel van woorden als van haar mannen: drie zonen van 12,10 en 3 én echtgenoot Jasper. Ze zijn heel leuk én heb- ben goede voelsprieten.

Happinez

Roos is met de pen in haar hand geboren, zeggen haar ouders. Als klein meisje begon ze verhalen te schrijven en ze is nooit meer gestopt. Het was dus logisch dat ze na het VWO naar de School voor Journalistiek in Utrecht ging, waar ze cum laude afstudeer- de. En dat ze voor een dagblad ging werken, en daarna voor een andere landelijke krant. En dat ze uiteindelijk als eindredacteur terechtkwam bij het magazine Happinez – haar grote wens. Ze zou er bijna tien jaar blijven.

Hamster

En toen zat ze daar, bij het gelukkigste tijd- schrift van de wereld. Toch was ze niet hap- py. Roos had het gevoel dat ze steeds aan het rennen was, net als de hamster die

ze vroeger had. Gabbertje deed dit alleen ’s nachts, in zijn loopwiel, zij altijd.

Noodrem

Ze had geen idee hoe ze moest vertragen. Totdat het leven in de lente van 2015 aan de noodrem trok. Roos kwam thuis te zitten, met een burn-out naast haar op de bank. Kort daarna raakte ze totaal onverwacht zwanger van haar derde kind, ze verloor haar baan en na de geboorte bleek haar moppie zo gevoelig dat hij alleen maar kon huilen.

Umai

Het leven schudde Roos dus flink door el- kaar. Het was alsof al het oude, het ver- trouwde, werd losgetrild. Maar elk nadeel heb zijn voordeel (zei Johan Cruijff): nu ont- stond er ruimte voor iets nieuws. Het idee voor Umai.nl werd geboren in de tropische zomer van 2016! Het was alsof iemand het in haar oor fluisterde. Zacht maar duidelijk.

Podium

Vanaf dat moment wist ze wat haar te doen stond. Ze voelde: deze taak is me op het lijf geschreven. Praten met kinderen die veel voelen. Hun woorden met liefde opschrijven. Een podium geven aan deze meiden en jon- gens. Allemaal dingen waar Roos heel blij van wordt.

Goed om te weten: als ze té enthousiast rea- geert en té hard lacht, kun je dat gewoon te- gen haar zeggen, hoor. Dat doen haar eigen kinderen ook…

Over zoon 1

Over zoon 2

Over zoon 3